δεύτερο Αφγανιστάν

δεύτερο Αφγανιστάν

δεύτερο Αφγανιστάν 640 400 Athens in a poem

Το 2012 η Αθήνα βράζει κάτω από χιλιάδες δακρυγόνα καθώς πλήθος κόσμου διαμαρτύρεται για τα σκληρά μνημονιακά μέτρα. Μια μετανάστρια από το Αφγανιστάν προσπαθεί να επιβιώσει μαζί με άλλες τρεις οικογένειες σε ένα Αθηναϊκό δωμάτιο και ένας μεσήλικας άνδρας βιώνει τη δική του πραγματικότητα στην ίδια πόλη. Και οι δύο είναι αβοήθητοι. Και οι δύο ζουν ιστορίες με πολλά κοινά. Το «δεύτερο Αφγανιστάν» ενώνει τις φωνές τους σε ένα οπτικοποιημένο ποίημα που εξιστορεί μια πτυχή της κρίσης με κοινό παρονομαστή και κέντρο την πιο μικρή αλλά ουσιαστική εστία, τον απλό μικρόκοσμο ενός σπιτιού. 

feature photo: Δύο άνδρες παίζουν τάβλι με φόντο γκράφιτι σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας. (Reuters, Alkis Κonstantinidis), www.naftemporiki.gr Check more at http://www.alkis-konstantinidis.com/

1 Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Εισάγετε τον κωδικό: captcha

    Our website uses cookies, mainly from 3rd party services. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.